Doftljus Vit pion thé
Doftljus Vit pion thé Doftljus Vit pion thé

Doftljus Vit pion thé

109:-

Lägg till i varukorg:


Doftljuset har en blommig lite sötare exotiskt doft med med toner av bär och frukt. Ljuset doftar inte pion utan namnet Vit pion och Thé kommer fån kinesiskans Bai Mudan, som är ett vitt te. Bai Mudan betyder just vit pion. Kineserna använder ofta blomnamn för att ge tedrickaren "rätt" associationer. I Kina är pioner blommor för de välbärgade och får symboliserar att Bai Mudan är ett exotiska te, precis som detta doftljus. Ljuset doftar som det vita teet vit pion.

Doftljuset är tillverkat av miljövänlig rapsvax, en förnyelsebar produkt. Dofterna kommer från doftoljor av hög kvalitet som göra att endast små mängder behövs. Veken är av bomull. När ljuset tänds bildas en flytande yta i mitten och det är den som sprider doften. När man tänder ljuset kan det ta upp till en timma för ljuset att sprida sin doft fullt ut.

När ljuset har brunnit ut kan ljusglaset diskas och används som ljuslykta till värmeljus eller annat fint.

I början när ljuset är tänt kan det bildas en vaxkant på glasets vägg. Låt vaxet vara kvar, det kommer att smälta ner längre fram under senare eldningstillfällen då ljuset blir varmare ju längre ner lågan kommer.

Ljuset bör brinna ca 3 timmar åt gången för att ljuset ska brinna ner jämnt utan att det bildas en "tunnel" i ljusmassan. När ljuset brinner kan glaset blir varmt. Ställ därför inte ljuset på en ömtålig yta. När ljuset har släckts centrera veken innan vaxet har svalnat, för att erhålla en fin låga och bra förbränning. Eventuellt spill av vax tvättas bort med varmt vatten och tvål.

Mått: diameter 6 cm, höjd 7 cm. Brinntid ca 30 timmar


Fri frakt över 200:-

Leverans inom 1-3 dagar

Trygga betalsätt